czwartek, 4 czerwca 2015

ARBUZOWA MASAKRA


Kiedy robi się coraz cieplej, potrzeba nam 
orzeźwienia pora na arbuzową masakrę.


Największe zalety arbuza:
  • Soczysty;
  • Smaczny;
  • Zdrowy;
  • Składa się głównie z wody;
  • Posiada różne witaminy i dobroczynne właściwości, więcej do poczytania tutaj.



Jak wykorzystać:
  • Pokroić i zmasakrować jak na załączonym obrazku;
  • Pokroić i z dodatkiem wody i lodu zmiksować (arbuzolada);
  • Dodawać do wszelakich kotajli;
  • Sałatki owocowe z arbuzami są odlotowe.



Minusy:
  • Mimo wszytko nie dla cukrzyków;
  • W lodówce można trzymać dwa do trzech dni (muszę nadmienić, że zdarzało mi się dłużej trzymać po rozkrojeniu pod folią i był dobry);
  •  Wielkie to co bywa problematyczne jeśli mieszka się w dwie osoby.

Pomysł na arbuzowy tort dla bezglutenowców (patent jakim mnie Izu zaskoczyła niespełna rok temu):

Wykroić arbuza na kształt tortu, wysmarowac dookoła bitą śmietaną, lub innym kremem, ozdobić owocami.

1 komentarz: