1 szklanka mleka
1 szklanka wody
mineralnej (najlepiej gazowanej)
2 jajka
5 łyżek
roztopionego masła
2 łyżki brązowego
cukru
Wykonanie:
Białka ubić. Dodać
żółtka, cukier, mąkę, masło i zmiksować. Ciasto odstawić na
pół godziny. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni. Nie ma
konieczności dodawania tłuszczu do smażenia, polecam jednak użyć
go do pierwszego naleśnika.
Nadzienie:
1 jajko z trzema
łyżeczkami cukru pudru ubić, dodać twaróg i wymieszać widelcem.
Podawać z dżemem, serkiem i czym tylko chcemy.
________________________________________
UWAGA
Naleśniki gryczane łatwo rozprowadzić drewianą, płaską łyżką. Nie są tak leiste jak zwykłe naleśniki.
Problem z naleśnikami bezglutenowymi? Mit.
________________________________________
UWAGA
Naleśniki gryczane łatwo rozprowadzić drewianą, płaską łyżką. Nie są tak leiste jak zwykłe naleśniki.
Problem z naleśnikami bezglutenowymi? Mit.
Dziękuje za uwagę i smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz