piątek, 25 września 2015

Chłodnik z czarnych jagód

 Na wspomnienie ciepłych dni, składniki:

  • 2 szklanki czarnych jagód (mogą być mrożone)
  • Woda
  • Makaron sojowy/ryżowy (według upodobania co chcemy)

Wykonanie:

Wodą zalewamy jagody, gotujemy. Jeśli dodajemy makaronu sojowego lub ryżowego wrzucamy go do zupy na koniec gotowania. Po przestudzeniu dodajemy śmietanę 18% według osobistych preferencji (można zastąpić jogurtem). Zupę można schłodzić w lodówce lub podawać lekko ciepłą*.

* Niektórzy preferują zagęszczanie mąką, wg mnie zbędne dodawanie kalorii ;).


_____________________________________________

Wiem, wiem wiało nudą, ale zmiany, zmiany, zmiany, a tych czasem nie ogarniam. 

Pozdrawiam i życzę smacznego i muzycznego :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz